ShippingWatch

Scorpio Tankers har stærk tiltro til produkttank

Tab på salg af skibe trak Scorpios nettoresultat i rødt i 1. kvartal, men driften er tilbage i sort. Rederiets tro på fremtiden stor og særligt den store satsning på økoskibe stærk.

Det aggressive produkttankrederi Scorpio Tankers fik et nettounderskud på 5,1 mio. USD i 1. kvartal 2013, når tab på salg af skib medregnes. Det fremgår af Scorpio Tankers kvartalsregnskab offentliggjort mandag.

Scorpio Tankers, der er børsnoteret i New York med hovedsæde i Monaco, er i færd med at opbygge en ny flåde af økoskibe, havde i kvartalet nettoindtægter på 6,6 mio. USD. Rederiet har i perioden modtaget otte MR-tankere som led i rederiets nybygningsprogram.

"Vi er tilfredse med at kunne rapportere om et rentabelt kvartal og den fortsatte signifikante præmie, som vores brændstofseffektive skibe tjener mod deres jævnaldrende i spotmarkedet," siger CEO og bestyrelsesformand Emanuele Lauro ifølge en meddelelse og fortsætter:

"Men idet hovedparten af vores ordrebog fortsat ikke er leveret, mener vi ikke at disse resultater afspejler det indtjeningspotentiale, der er for vores selskab, i et begyndende bedre marked for produkttank."

Fremtiden tegner godt for rederiet, mener Emanuele Lauro, som understreger, at man dog ikke kan se sig fri af faktorer som sæsonudsving.

"Men med opstrammede nybygningspriser og den fortsatte konsolidering af den globale flåde af moderne produkttankskibe til færre men stærkere hænder, er vi overbeviste om vores nuværende position og vores evne til at eksekvere på muligheder, når de opstår."

Scorpio Tankers: Shipping er ikke en holdsport

Fearnley: Scorpio har 570 mio USD i ny købekraft 

Ordrebog på 11 procent i produkttank 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs