ShippingWatch

Medie: Ingen amnesty til somaliske bagmænd

Selvom op mod 900 somaliske unge involveret i pirateri har fået amnesty i landet, gælder det ikke også for bagmændene, understreger den somaliske præsident, Sheikh Hassan Mohamud.

Foto: IMO

959 unge somaliske pirater fik i begyndelsen af marts frit lejde af landets præsident Sheikh Hassan Mohamud. En handling, som FNs særlige kontor for narkotika og kriminalitet billiger absolut ikke billigede. Nu understreger præsidenten over for udenlandske medier i landet, at aftalen ikke også gælder bagmændene bag de mange piratangreb, skriver franske AfriqueJet.

"Vi er ikke klar til at give amnesty til piratledere. Der er 900 unge, som nu er klar til at blive rehabiliteret, og vi håber, at situationen vil blive bedre," sagde han med henblik på forhåbningen om, at amnesty vil være med til at mindske pirattruslen ud for Somalias kyst..

Ifølge præsidenten har et samarbejde med ældre mennesker i lokalsamfundene hjulpet med at få de unge ud af pirateri - en beskæftigelse, som de ofte har været tvunget ud i, fordi et af de store erhverv, nemlig fiskeri, er blevet mere end udfordret af internationale virksomheder, som driver rovdrift på fiskebestanden i området.

Da planen kom frem i begyndelsen af marts måned, medførte det som nævnt store protester fra FN.

"Hvis den nuværende situation med færre piratangreb fortsætter, må de personer, der har været involveret, stå til ansvar for deres handlinger og tage konsekvenserne," sagde Alan Cole, koordinator for FNs antipirat-afdeling under Office on Drugs and Crime (UNODC) dengang ifølge Reuters og understregede, at retsforfølgelse er den eneste rigtige fremgangsmåde, hvis det skal lykkes at få frigivet de over 130 personer, der fortsat holdes som gidsler i Somalia.

Somalia giver frit lejde til 959 unge pirater 

Uoverskueligt billede af nigeriansk pirateri dominerer

Piratanalyse: Nigeriansk hær for svag til at modvirke piratangreb 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs