ShippingWatch

FMC giver grønt lys til fusion af konferencer

Den amerikanske Federal Maritime Commission har godkendt en fusion af de to konferencer, TSA og WTSA, der dækker containerhandel på Stillehavet. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Ric Francis

Den amerikanske Federal Maritime Commission (FMC), der varetager amerikanske interesser i forbindelse med containertransport på tværs af Stillehavet, har givet endelig godkendelse til en fusion af de to konferencer, der tilsammen dækker Stillehavet. Det drejer sig om Transpacific Stabilization Agreement (TSA) og Westbound Transpacific Stabilization Agreement (WTSA), skriver Lloyd's List.

Begge grupper offentliggjorde sidste år planer om at sammenlægge de to konferencer, men beslutningen krævede FMC's godkendelse.

Formålet med fusionen er at sænke de overordnede udgifter samt skære ned på antallet af møder. Fusionen vil samtidig gøre det muligt for rederne at betragte Stillehavet som ét stort marked i stedet for to separate handelsruter, hvor man hidtil har opereret med en headhaul østpå og en såkaldt backhaul vestpå.

De to aftaler har eksisteret siden henholdsvis 1990 og 1989 med det formål at stabilisere handlen på tværs af Stillehavet - en handel der dækker mere end 95 procent af USA's import fra- og eksport til Asien.

I anerkendelse af FMC's autoritet i området er de to parter gået med til at danne et nyt udvalg, et såkaldt Shipper Board, inden for 90 dage, samt gøre fulde referater fra udvalgets møder tilgængelige for FMC.

"Med disse sikkerhedsforanstaltninger på plads forventer kommissionen at få adgang til de nødvendige oplysninger, for på bedste og mest effektive vis at kunne analysere og regulere parternes handlinger løbende i de to år aftalen er gældende," sagde FMC-kommisær Richard Lindsky, der for nyligt trådte tilbage som formand, ifølge Lloyd's List.

Det udvidede TSA vil dække 15 ruter, inklusiv verdens tre største ruter. Medlemmer har lov til at diskutere handelsanliggender samt foreslå ændringer af fragtraterne.  

TSA: Pengene er på vej tilbage på Stillehavet

Containeråret 2013 ligner en ny gyser

SeaIntel: Ratekrigen forstærkes i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs