ShippingWatch

Kinesisk rederi venter pæn containervækst

China Shipping Container Lines, CSCL, venter en pæn volumenvækst i år på op til 6,3 pct. Det skriver shippingavisen Lloyd's List.

Foto: Colourbox

Ifølge avisen, der har læst rederiets indberetning til de kinesiske myndigheder, venter CSCL en volumenvækst på 8,2 til 8,5 mio. teu i 2013 fra omtrent 8 mio. teu i 2012.

Maersk Line venter ifølge årsrapporten for 2012 en volumenvækst på 4-5 pct. i 2012 - dog lavere for ruten mellem Asien og Europa.

Omsætningen hos CSCL ventes at stige til 40,9 mia. yuan fra 32,6 mia. yuan i 2012. Selskabet lægger dog ikke hovedet på blokken, når det kommer til at love overskud.

"Vores mål er at kontrollere enhedsomkostningerne, der ikke må stige mere end omsætningen per container i år. Med et ustabilt forhold mellem udbud og efterspørgsel og et omskifteligt marked oplever vi større usikkerhed omkring fragtrater, og vores omsætning kan skifte med disse," skriver CSCL ifølge Lloyd's List.

RITZAU FINANS

 

Drewry: Radikale ændringer på vej i kinesisk shipping 

Containerrederne har tabt 6,9 mia. USD 

Kinesiske konglomerater i store problemer 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs