ShippingWatch

Piratanalytiker: Pirateri skal afskaffes med rigelige investeringer

Det er absolut nødvendigt, at både rederierne og det internationale samfund fortsætter med at investere i anti-pirateri. Det fortæller piratanalytiker Anna Bowden til ShippingWatch.

Foto: Søværnet

Langsigtede løsninger og store investeringer er nødvendige, hvis pirateriet skal holdes nede på sit nuværende niveau eller helt forsvinde fra farvandene ud for Somalias kyster. Det er vurderingen fra Anna Bowden, der er associate director i Shuraako, en NGO der arbejder med kapacitetsopbygning i det somaliske civilsamfund. Anna Bowden har i 2010 og 2011 stået bag rapporten "Economic Cost of Somali Piracy", som tænketanken One Earth Foundation udgiver.

Tirsdag blev en tilsvarende rapport fremlagt for 2012. Den viste, at antallet af piratangreb ved Somalia er dalet med 70 pct. fra 2011 til 2012. På trods af de færre angreb, kaster rederne og det internationale samfund fortsat milliarder i bekæmpelse af pirateri. I 2012 alene 6 mia. USD til især militær-forebyggelse, forhøjede brændstofomkostninger og private vagter ombord. Og det skal de blive ved med, hvis pirateriet skal holdes nede, vurderer Anna Bowden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs