ShippingWatch

SeaIntel: Redere står til stor gevinst på udvidet Panama-kanal

De store containerrederier vil hente markante besparelser på brændstof, ligesom udvidelsen af Panama-kanalen kan føre til nye sammenlægninger af services mellem rederne, vurderer SeaIntel i en analyse.

De store containerrederier står til at høste betydelige gevinster i form af markante besparelser på brændstof og mulige sammenlægninger af services for at nedbringe enhedsomkostningerne, når udvidelsen af Panama-kanalen er fuldt gennemført i 2014-2015. En udvidelse, der siden beslutningen blev truffet tilbage i 2006 har medført store anlægsprojekter i havne på den amerikanske østkyst og i Caribien for at håndtere de langt større skibe, der vil passere Panama-kanalen.

Det konkluderer analysehuset SeaIntel i en kortlægning af udvidelsen og dens konsekvenser i form af bl.a. et helt nyt trafikmønster. En kortlægning, der også til dels synes at understøtte udtalelser fra administratoren af kanalen, Jorge L. Quijano (foto), i et interview med ShippingWatch onsdag. At Maersk Line, Panama-kanalens hidtil største bruger, vil vende tilbage, at rederiets "flytning" til Suez kun er midlertidig, når udvidelsen i Panama er gennemført og formentlig også, at der er forhandlet nye priser for gennemsejling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs