ShippingWatch

Tysk rederforbund: Mange rederier på vej mod lukning

Tyskland har den tredjestørste flåde i verden, men det er usikkert, hvor mange rederier, der vil være tilbage, når verdenshandlen vender, siger formanden for det tyske rederiforbund, som optakt til det tyske rederforbunds konference de kommende dage.

Foto: Colourbox

De tyske redere er som mange andre pressede af misharmonien mellem udbud og efterspørgsel i shipping, og nu stiller formand for det tyske rederiforbund (VDMA), Michael Behrendt, spørgsmålstegn ved, hvor mange der reelt er i stand til at holde sig i live, indtil verdenshandlen igen har stabiliseret sig. Derfor forsøger rederiforeningen i løbet af mandag og tirsdag at påvirke den tyske regering på en maritim konference i Kiel, skriver Marine Log.

Særligt spørgsmålet om forsikringsskat på shippingpools vil man lægge vægt på, idet mange tyske redere indgår i pools for at ruste sig mod et volatilt marked. Skatten betyder ifølge den tyske rederiforening, at mange shippingvirksomheder vil blive nødt til at lukke:

"Der er en politisk konsensus om, at shipping-pools hverken har faktiske eller retslige forudsætninger for en forsikringsskat, men vi venter stadig på afklaring fra den tyske regering," siger Michael Behrendt til Marine Log og fortsætter:

"Den tyske regering nødt til at løse denne sag så hurtigt som muligt."

KfW-chef: Tysk shippingkrise vil fortsætte ti år endnu 

Endnu et KG-selskab konkurs

Døren synes fortsat på klem for tysk rederifusion 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs