ShippingWatch

Offshore holdt hånden under kinesisk gigant

2012 var ikke et nemt år for det kinesiske konglomerat Cosco, der bl.a. ejer verdens fjerdestørste containerrederi, men den høje aktivitet på offshorenybygninger understøttede årets resultat, siger bestyrelsesformanden.

Det har ikke været et nemt år for kinesiske Cosco, som blandt andet ejer verdens fjerdestørste containerrederi, Cosco Container Lines, samt tørlastrederiet og en række andre shippingaktiviteter. Det lagde bestyrelsesformand Ma Ze Hua ikke skjul på i en kommentar til aktionærerne i et brev, skriver Hellenic Shipping.

Omsætningen faldt i 2012 med 10,3 pct. til 3,7 mia. USD, mens nettoresultatet endte på 105,7 mio. USD, hvilket er en tilbagegang på 24,3 pct. sammenlignet med 2011.

"Samlet set blev koncernens resultat understøttet af den fortsatte fremdrift i nybygninger til offshoresegment, hvilket bidrog til at opveje det lavere bidrag fra nybygninger af skibe," skriver bestyrelsesformanden ifølge Hellenic Shipping.

 

Kinesisk gigant fik stort tab som ventet

Fearnley: Cosco Logistics er 1,8 mia. dollar værd

China Cosco vil sælge ud for at redde 2013 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs