ShippingWatch

Canada kæmper med USA om LNG-eksport

De to nordamerikanske lande Canada og USA har indledt kampen om at blive den førende eksportør af LNG til det store asiatiske marked, der udgør et potentiale på 150 mia. USD, skriver Bloomberg.

Foto: Colourbox

Både Canada og USA har store muligheder for LNG-eksport, og nu er de to lande begyndt at kæmpe om at blive yndlingseksportør til det asiatiske marked, der skønnes at ville importere for 150 mia. USD LNG i de kommende år.

Canada vil begynde at transportere LNG over Stillehavet fra medio 2015, og det vil være otte måneder tidligere, end USA planlægger at gøre det samme, skriver Bloomberg. Samtidig har Canadas regering godkendt en mere end dobbelt stå stor LNG-eksportkapacitet som USA's ledelse, og det er de tegn, der tyder på, at Canada bliver det førende af de to nordamerikanske lande på eksporten af LNG til Asien. Energiselskabet Chevron har i tråd med disse tegn meldt ud, at man satser på Canada som eksportkerne for LNG, fordi der der er mere favorable vilkår for industrien.

"De "smarte penge" går efter Canada for at eksportere LNG," siger Michelle Foss, der er ledende energiøkonomi hos Center for Energiøkonomi ved universitetet i Texas' afdeling for økonomisk geologi, til Bloomberg.

Det er et gigantmarked, som den asiatiske import vil skabe. Ifølge Bloombergs oplysninger fra det amerikanske energidepartement i Washington importerede regionen Asien-Oceanien, herunder ikke Australien, 8.847 trillioner kubikfod gas i 2011, hvilket svarer til en handelsværdi på 150 mia. USD.

Exxon vil have verdens største flydende LNG-anlæg 

Ny aftale kan booste USAs LNG-eksport 

Fem store hindringer for LNG-udbredelse i USA 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs