ShippingWatch

CBS-forsker: Vækst i maritime arbejdspladser er saga blot

Der er ingen grund til at forvente, at der vil blive skabt arbejdspladser i de maritime erhverv foreløbigt, lyder det fra lederen af det nye CBS Maritime, Henrik Sornn-Friese. Beskæftigelsen har været på retur de seneste 40 år.

Lovprisning af det blå Danmarks fortræffeligheder og evne til at skabe fremtidig vækst og arbejdspladser skal man være påpasselig med. Det mener lektor på CBS og forsker i de maritime erhverv Henrik Sornn-Friese, der skal stå i spidsen for universitetets nye satsning CBS Maritime, som skal være med til at skabe innovation i den maritime branche. Han synes ikke, at meget peger på, at der vil blive skabt et nævneværdigt antal nye arbejdspladser i den maritime sektor i de kommende år, selvom der dog er nogle oplagte muligheder for, at der kunne opstå nye job.

Tirsdag beskrev ShippingWatch, hvordan antallet af arbejdspladser i de maritime brancher er faldet med knap 15.000 i de seneste fem år ud fra tal fra Danmarks Statistiks forskerdatabase. Henrik Sornn-Friese understreger, at der er visse kategoriseringer i de opgørelser, som Danmarks Statistik bruger, som gør, at tallene også dækker over ikke-maritime erhverv. Han mener derfor ikke, at tallene beskriver den helt præcise udvikling for leverandører, speditører og havne, men tendensen, som tallene dækker over er imidlertid klar: den maritime beskæftigelse i Danmark går nedad, og det har den gjort længe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs