ShippingWatch

Svensk regering vil sprede søfartsstøtten ud

Svenske rederier kan se frem til en bredere støtte til branchen. Det betyder bl.a., at flere skibstyper er berettiget til støtte, fremgår det af Sjöfartstidningen.

Foto: Stena Bulk

Hidtil har offentlig støtte til det svenske rederierhverv været forbeholdt fragt- og passagerskibe, men nu er der tilsyneladende en ændring på vej, så alle typer fartøjer er berettiget til støtte. Det skriver det svenske Sjöfartstidningen.

Forslaget fra den svenske regering er for tiden i høring, og størstedelen af svarene fra de høringsberettigede er positive over for ændringerne, som betyder, at alle fartøjer under EUs statstøtteregler kan modtage støtte i fremtiden. Det kommer bl.a. til at omfatte skibe, der benyttes til forskning og kabellægningsfartøjer, som arbejder på internationale markeder.

Den svenske rederiforening skriver, at regeringens forslag er et skridt i den rigtige retning for at svensk søfart skal få samme forudsætninger som andre EU-lande, som er omfattet af EUs State Aid Guidelines for Maritime Transport. Rederiforeningen peger især på, at søfartsstøtten kan forbedre rederiernes forudsætninger for at kunne hævde sig i en international sammenhæng.

De svenske konkurrencemyndigheder, Konkurrensverket, er derimod modstander af forslaget, som man frygter kan være konkurrenceforvridende. Konkurrensverket mener også, at støtteordningerne bør være tidsbegrænsede og afhængig af bestemte vilkår.

Svenske transportselskaber hårdt ramt af krisen

"Trist udvikling i Norge og Sverige"

Svenska Skeppshypotek vil finansiere retrofit 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs