ShippingWatch

Ugebrev: Maersk Line ikke "best in class" i 2012

Efter at flere af Maersk Lines vigtige konkurrenter har udsendt 2012-tal er det nu muligt, at benchmarke Maersk Lines 2012-præstationer med resultaterne fra vigtige rivaler.

Foto: Maersk Line

Udskilningsløbet i containerbranchen bliver også hårdt i år, og Maersk Line er stadig langt fra at komme i mål som en af vinderne. Det fremgår af en konkurrentanalyse, skriver Økonomisk Ugebrev.

Efter at flere af Maersk Lines vigtige konkurrenter har udsendt 2012-tal er det nu muligt, at benchmarke Maersk Lines 2012-præstationer med resultaterne fra vigtige rivaler som CMA CGM, Hapag-Lloyd, APL, Hanjin og OOCL.

"Umiddelbart må man konstatere at, A.P. Møller-Mærsks containerrederi ligger væsentligt under de bedste rivaler, når det gælder EBIT-indtjeningen i forhold til omsætningen," skriver ugebrevet, der anfører, at verdens tredjestørste containerrederi, det franske CMA CGM, i 2012 har præsteret en EBIT-margin på 6,7 procent, mens Hongkong-rederiet OOCL har nået 5,3 procent. Maersk Line nåede en EBIT-margin på 1,9 procent.

"Dermed placerer det danskejede rederi sig i en slags midterzone," noterer ugebrevet.

Maersk Line er bedre end Hapag-Lloyd, APL (NOL) og Hanjin men ringere end CMA CGM og OOCL.

"Netop udviklingen i Maersk Line – Danmarks største enkeltstående erhvervsvirksomhed – er afgørende for den ret positive holdning, som en del analytikere nu har til A.P. Møller-Mærsk. Udviklingen blandt container-rederierne har således langt fra været entydig i 2012, konstaterer ugebrevet og den hårde kamp ventes at fortsætte i 2013.

RITZAU FINANS

SeaIntel: Rederier vil holde rateniveau i skak  

Platou forudser et svagere Mærsk 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs