Fogh: Pirater har mærket verdens vrede

I Det Indiske Ocean har NATO i samarbejde med andre haft succes, og Nato-skibene opretholder tilstedeværelsen i regionen, selv om piraterne lige nu er trængt i defensiven. Det siger generalsekretær Anders Fogh Rasmussen til Berlingske.

Bekæmpelsen af pirater i Det Indiske Ocean er »en succesfuld operation.«

Sådan bedømmer NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i Berlingske resultatet af flere års tilstedeværelse af flådefartøjer fra både Natos 28 medlemslande og fra andre organisationer som EU og en række krigsskibe indsat fra enkeltnationer som Rusland og Kina.

Den danske piratindsats virker 

Et-årsdagen for den seneste succesfulde kapring nærmer sig, og selv om der stadig sidder omkring 60 gidsler i fangenskab hos pirater, herunder to danske søfolk, viser statistikken en klar sejr til flådestyrkerne og til de rederier, der har bevæbnet deres skibe med vagter.

Men selv om antallet af succesfulde kapringer er trykket i bund, er det for tidligt at trække flådefartøjerne, heriblandt en dansk fregat, hjem, mener Anders Fogh Rasmussen. Danmark udsender et flådefartøj i halvdelen af året, og NATO-skibene og deres helikoptere har en »stærkt forebyggende effekt,« fastlår generalsekretæren. »Når vi har oplevet en drastisk nedgang i pirateriet, vil jeg selvfølgelig ikke udelukke tilpasninger i missionen, men på det korte sigt er det min indstilling, at vi skal blive,« siger han til Berlingske.

Hækkerup: Pirater er en konkret trussel mod Danmark  

Torm takker Forsvaret for aktion mod pirater 

Rederiforeningen: Piratbekæmpelse ud for Vestafrika nødvendig 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også