ShippingWatch

Zim øjner nybygninger trods milliardtab

Israelske Zim skal fremlægge en femårig forretningsplan for bankerne inden 30. april efter en regnskabsmæssig øretæve og annullering af fem nye containerskibe. Men de erstattes efter dramatisk prisfald, siger rederiet. (Opdateret)

Foto: ZIM

Det statsejede israelske containerrederi Zim har i 2012 måtte tage et regnskabsmæssigt tab på 433 mio. USD efter at have annulleret fem nye 12.600 teu-skibe bestilt på Samsung Heavy Industries. Men rederiet er ifølge flere medier parat til at bestille igen på grund af det dramatiske prisfald på nybygninger.

En serie på i alt ni 12.600 teu-skibe blev oprindelig bestilt på det koreanske værft til ca. 170 mio. USD per enhed. Leveringen af de resterende fire er udsat til 2016. I dag er priserne ifølge Zim faldet fra 170 mio. USD til 100 mio USD.

“Vi har nu muligheden for at bestilligere langt billigere og mere brændstofbesparende skibe, der vil forbedre vorees konkurrencevne," siger Rafi Danieli, CEO i Zim, til Tradewind. Han understreger, at de annullerede nybygninger helt sikkert vil blive erstattet, formentlig i slutningen af 2015 og ind i 2016, men at rederiet ikke har travlt.

Zim kom ud af 2012 med et resultat før renter, skat og afskrivninger på 107 mio. USD mod et minus på 82 mio. USD året før.

Selskabet oplyser, at det har bankers fulde tillid støtte, men rederiets gæld er på hele 2,6 mia. USD. Derfor skal rederiet udarbejde en femårig forretningsplan til bankerne ionden den 30. april.

Zim får sakset kreditvurdering 

Russiske Maersk-kontorer ransaget af myndighederne  

Containerrederier gør klar til højsæsonen 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs