CMA CGM: 2013 står på solidt økonomisk fundament

Verdens tredjestørste containerrederi, franske CMA CGM, kom godt ud af sidste år og vendte minus til plus. I løbet af 2012 gennemførte rederiet en finansiel restrukturering og har startet 2013 på et "økonomisk godt fundament," siger Rodolphe Saadé, CEO i CMA CGM.

Det franske containerrederi CMA CGM formåede at vende minus til plus i løbet af 2012, fremgår det af en pressemeddelelse. Således endte nettoresultatet for 2012 på 361 mio. USD mod et underskud på 5 mio. USD i 2011.

Et resultat, der blandt andet skyldes, at rederiet i løbet af 2012 fik implementeret sin finansielle restruktureringsplan, der ifølge pressemeddelelsen har betydet en besparelse på godt 800 mio. USD, et godt stykke over det oprindelige mål.

CMA CGM sælger andel af havneoperatør 

Derfor ligger CMA CGM også lunt i svinget det kommende år, oplyser CEO Rodolphe Saadé:

"2012 var et vigtigt år for CMA CGM, som leverede en meget god præstation. Vi har også afsluttet vores finansielle restrukturering og styrket vores balance væsentligt med aktiesalg til både FSI (French Fonds Stratégique d'Investissement, red.) og Yildirim. Vi er derfor begyndt 2013 på et solidt fundament, hvorfra vi kan forfølge vores vækst," siger han i pressemeddelelsen.

Rederiets omsætning steg 7 pct. i 2012 til 15,9 mia. USD. Blandt andet på grund af en stigning på 6 pct. i antallet af fragtede containere. Baseret på de nuværende markedsforhold, hvor raterne er en smule højere end sidste år, samt vekslende efterspørgsel, forventer CMA CGM at komme ud af 2013 med et driftsresultat på linje med dette års.

CMA CGM klar med efterfølgerne til Marco Polo

Flere redere udsætter leveringer af nye skibe

CMA CGM meget tættere på børsnotering 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også