ShippingWatch

Petrobras' rederi i japansk aftale om nye skibe

Det statsejede brasilianske rederi Transpetro ser ud til at indgå samarbejde med japanske IHI som teknisk rådgiver for selskabets store satsning på nye skibe er "fyringen" af Samsung.

Foto: COLOURBOX

Rederiet Transpetro, der er ejet af oliegiganten Petrobas, ser  ud til at have fundet afløseren for Samsung, der blev droppet som teknisk rådgiver som følge af problemer med nybygningen af skibe på et lokalt brasiliansk skibsværft.

Valget er faldet på japanske IHI, der for tiden ligger i forhandlinger med Transpetro om et fremtidigt samarbejde. Det skriver Tanker Operator. Det store projekt omfatter i alt nybygningen af 49 tankskibe til en samlet værdi af R$ 10,8 mia., svarende til omkring 5,6 mia. amerikanske dollar.

Første skib er leveret

Trods den senere tids problemer med de nye skibe, så er Transpetro allerede godt i gang med at få nye skibe til flåden. Det første skib, Joao Candito, blev leveret i maj 2012, mens det næste i rækken, Zumbi dos Palmares, forventes leveret snarest.

Alle skibene skal være leveret inden udgangen af 2020. Transpetros flåde består i dag i omkring 250 tankskibe, hvoraf mere end 60 er helt ejet af moderselskabet Petrobas. Selvom størstedelen af de nye tankskibe forventes at erstatte de ældre modeller, så lægges der op til en udvidelse af Transpetros flåde. 

 

Petrobras på shopping hos europæiske værfter 

Gigantiske værftsplaner i Brasilien på kanten af fiasko

MAN og Petrobras i brasiliansk aftale

Petrobras vil investere 1400 mia. kr. de næste fire år 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs