ShippingWatch

Platou: Morgendagens ratestigninger er dødfødte

Den annoncerede ratestigning fra mange containerredere, der træder i kraft i morgen, vil ikke slå igennem med sit fulde beløb. Det vurderer Platou dagen før den såkaldte "D-dag" for containerraterne.

Foto: Hapag-Lloyd

Det vil ikke blive en succes, når containerrederne fra i morgen - d. 15. marts - hæver raterne på Asien-Europa. Det vurderer Platou, der tror, at rederne vil få en ratestigning igennem på 200 af de udmeldte 600 USD.

"Sidste uge faldt spotraterne på Asien-Europa med 9,5 % I forhold til ugen før til lige under 1.000 dollars per teu. I morgen træder de ratestigninger på 600-650 dollars, der har været meddelt af de fleste rederier, i kraft. Markedet for forward swaps indikerer dog at ratestigningerne ikke vil lykkes da marts-kontrakterne forhandles til 1125 dollars og april-kontrakterne til 1250 dollars. Som vi tidligere har fremhævet mener vi at rederierne opnår et nulresultat ved 1200 dollars på Europa-Asien. Derfor forventer markedet at rederne kun vil lykkes med en stigning på 200 af de annoncerede 600 dollars og dermed ikke overstige et nulresultat," skriver Platou i en analyse.

Platou skønner, at containermarkedet i 2013 i gennemsnit vil lande på en pris på 1300 USD pr. teu, som også er den værdi, markedet selv har fastsat.

Tvivl om holdbar udgang af containernes D-Dag 

Nyt samarbejde flytter større containerskibe til Asien

Her er ruten for Maersk Lines nye Triple-E 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs