Chilensk reder: Danmark en stor inspirationskilde

Danmark er en stor inspirationskilde i udviklingen af gode rammevilkår for søfarten, sagde Dag von Appen, formand for Ultramar, på et dansk-chilensk seminar onsdag i Santiago.

Danmarks Rederiforening afholdte onsdag et maritimt seminar i Santiago, Chile, i samarbejde med den chilenske rederiforening, ANA, med omkring 70 deltagere fra søfartssektoren og maritime myndigheder. Et seminar, der ifølge rederiforeningen har lagt grunden til yderligere samarbejde mellem de to lande.

”Drøftelserne i forbindelse med besøget og Rederiforeningernes seminar tydeliggjorde, at der klart er basis for at samarbejde med chilenerne om skibsfartspolitik, sejlads i øde havområder, e-navigation, maritime uddannelser og rekruttering, ligesom der var enighed om vigtigheden og nytten af de maritime klynger i de to lande” siger adm. direktør Peter Bjerregaard, Danmarks Rederiforening.

I forbindelse med DKH Kronprinsparrets officielle besøg i Chile deltog Rederiforeningen og 6 danske rederier den medfølgende erhvervsdelegation. Der eksisterer i forvejen tætte bånd mellem de maritime miljøer i de to lande. Maritime virksomheder har foretaget de største investeringer over grænsen mellem de to lande og danske rederier har en omsætning i Chile i størrelsesordenen 4 mia. DKK, hvilket langt overstiger den samlede vareeksport til Danmark, ligesom der på politisk niveau er der en grundlæggende enighed om tilgangen til regulering af skibsfarten.

Bedre adgang til handelsruter

Talerne på seminaret var myndigheder og repræsentanter fra rederier i de to lande. Chiles vicetransportminister Gloria Hutt redegjorde for den chilenske regerings arbejde for at udvikle Chiles økonomi yderligere via bedre adgang til verdens hovedhandelsruter og tiltrækning af udenlandske investeringer. I den forbindelse overvejes at åbne for nemmere adgang til at etablere sig i Chile som udenlandsk investor. Chile støtter generelt liberal verdenshandel og åbne markeder.

Danmarks Rederiforenings formand Carsten Mortensen D/S Norden redegjorde for det danske arbejde gennem de seneste årtier for at udvikle skibsfarten og den maritime klynge i Danmark  og pointerede de stærke bånd mellem Det Blå Danmark og Chile:

"Der er ikke tvivl om, at Chile er det land i Sydamerika, der holdningsmæssigt og forretningsmæssigt minder mest om Danmark. Det giver grobund for samarbejde om de mange internationale udfordringer, som rederier fra de to lande deler. Ikke mindst fastholdelse og udvikling af konkurrencedygtige rammer i lyset af den stærke konkurrence fra fjernøstlige lande."

Ultragas og Ultrabulk

Formand for Ultramar Dag von Appen fortalte om deres investering i to danske rederier Ultragas og Ultrabulk, som er den største udenlandske investering i dansk skibsfart til dato og også den største chilenske investering i Danmark til en værdi af mere end 1 mia. DKK. Niveaumæssigt svarer det til Maersk Container Industry’s investering i en kølecontainerfabrik i San Antonio.

Von Appen-familien udvider aktiviteterne i København 

Samtidig redegjorde han for chilensk skibsfarts internationalisering og det chilenske arbejde for at forbedre søfartsrammerne og betegnede Danmark som en stor inspirationskildel. Dag von Appen opfordrede til, at Danmark gør det lettere at udveksle medarbejdere mellem de to lande.

Dansk shippings loyale chilenske forbindelse

Chilensk rederi i stærk turnaround  

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også