ShippingWatch

Medie: Fredriksen i ny capesize-handel

Hvis oplysninger om en ny ordre på i alt seks nye capesize-skibe holder, vil John Fredriksen have ordrer ude på i alt 32 store tørlastskibe.

Rederiet Frontline 2012, der kontrolleres af den norske skibsreder John Fredriksen, har ifølge Tradewinds underskrevet hensigtserklæring, Letter of Intend, med det kinesiske skibsværft Jiangsu Yangzijiang om bygning af op til seks 180.000 ton capesize-skibe. Frontline 2012s adm. direktør Jens Martin Jensen vil ikke bekræfte oplysningerne i den norske shippingavis, men ordren vil i givet fald bringe Fredriksens samlede ordrebeholdning op på i alt 32 af de store tørlastskibe fra flere forskellige skibsværfter.

Frontline forelsket i øko-containerskibe 

Pris og afleveringer på de seks capesize er ikke oplyst. Yderligere forlydender vil ifølge Tradewinds vide, at Fredriksen, der har sine rødder i tanksegmentet, er tæt på at underskrive endelig kontrakt med Cosco Shipyard Group  om fire stk. LR-produkttankere på hver 115.000 dwt.

"Fredriksen har bestilt over 60 skibe siden sidste år. Har har taget alle de bedste slots fra de gode skibsværfter og har fået gode priser," siger en nybygningsmægler til avisen.

Fredriksens Frontline siger helt farvel til Norge 

Danske Markets: Fredriksens tørlastrederi er overvurderet    

Frontline: Vi må bare håbe på bedre tider

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs