ShippingWatch

US Navy baner vejen for brug af biofuel

Amerikansk producent af biofuel er optimistisk om markedet for biofuel. Især på grund  især den amerikanske flåde.

Den californiske biofuel- og isobutanolproducent Gevo, Inc. lufter optimisme om selskabets udsigter for det amerikanske biofuelmarked. Ikke mindst fordi brugen af biofuel indgår som en del af den amerikanske flådes energisikkerhedsplan. Biofuel blandet med isobutanol kan bruges i flere motorer, siger selskabets topchef  Pat Gruber ifølge Sustainable Shipping.

Den nuværende forretning i segmentet er ”meget opmuntrende” på grund af at den amerikanske flåde og luftvåbenet, der fortsat forpligter sig til deres ”strategisk hensigtserklæring” om at bruge vedvarende kulbrintebrændstof, fortæller Pat Gruber.

Han siger endvidere, at biofuel kombineret med isobutanol, der er ikke opløseligt i vand, er et bedre alternativ for det amerikanske militær end andre biofuelsammensætninger.

Lauritzen Bulkers ser boomende marked i bio-brændsel  

”Den amerikanske marine og kystvagt leder efter en brændstofskombination med oxygenat, der ikke er vandopløselig,” siger Gruber:

”Det nuværende oxygen- og benzinethanol lever ikke op til disse krav, hvorimod benzin blandet med isobutanol fjerner problemet med vandopløselighed samtidig med, at det øger kompatabiliteten med en lang række motorer der allerede bruges i industrien”

Den amerikanske flåde ser biofuel som et omkostningseffektivt alternativ til fossile brændstoffer, og har sammen med det amerikanske energiministerium afsat 510 mio. USD til at hjælpe med udviklingen.

Maersk Line: Biobrændstof kan løse svovlproblemer 

Maersk: Fem store CSR-problemer udfordrer shipping  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs