DSV og Kuehne & Nagel er ikke lige optimistiske om 2013

Det globale søfragtsmarked ventes at vokse med 2-4 pct. af DSV, mens K+N forudser en vækst på 2-3 pct. i det kommende år.
AF RITZAU FINANS

Danske DSV og schweiziske Kuehne & Nagel (K+N) er tæt på enige om transportmarkedets udvikling i 2013. Det fremgår af de to selskabers årsrapporter, hvor K+N dog er en spids mere optimistiske end DSV for vejtransport og særtransport.

Det globale søfragtsmarked ventes at vokse med 2-4 pct. af DSV, mens K+N forudser en vækst på 2-3 pct. i det kommende år. På luftfragtsmarkedet er de to koncerner rørende enige om en beskeden, forestående vækst på 0-2 pct.

DSV vil lave flere opkøb 

På vejtransport - der dog for K+N også inkluderer togtransport - er DSV dog en smule mindre positiv på markedets vegne. DSV regner med et fald i markedet på 1-2 pct., mens K+N regner med en forsigtig vækst på 0-2 pct.

Inden for specialtransport - hos DSV er det "Solutions," hos K+N er det "Contracts Logistics" - venter DSV ligeledes et fald i markedet på 1-2 pct., mens K+N venter en fald markedsudvikling, fremgår det.

DSV venter at tage markedsandele i 2013 - det samme gør K+N. Sidstnævnte er en smule mere specifik og venter især på vejtransport at trække fra med en volumenvækst på 3-5 pct. På søfragt venter K+N desuden en volumenvækst i koncernen på 4-6 pct.

RITZAU FINANS

Kuehne & Nagel med pæne resultater, bundlinje mindre end ventet 

DSV køber danske Seatainers 

DSV bag ny Østersø-rute mellem Tyskland og Finland 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også