ShippingWatch

Drewry: Nye kæmpeskibe tvinger redere til samarbejde

Den planlagte sammenkøring af sejlplaner mellem to store containeralliancer på Asien-Europa er kun toppen af isbjerget. Nye skibe tvinger rederne til samarbejde, og udviklingen kommer nu, vurderer Drewry.

Den planlagte sammenkøring af sejlplaner mellem Asien og den amerikanske østkyst mellem de to store containeralliancer, Grand Alliance (Hapag Lloyd, NYK and OOCL) og New World Alliance (APL, MOL og HMM), er begyndelsen til en langt større integration. Det vurderer analysehuset Drewry, der kalder det toppen af isbjerget.

Drewry mener, at en lang række tilsvarende initiativer fra andre alliancer og konsortier er på vej i løbet af de næste 12 måneder. Forklaringer er, at yderligere 47 skibe på over 10.000 teu indsættes i løbet af 2013 på fortrinsvis ruterne mellem Asien og Nordeuropa, ligesom ruterne fra Asien til Middelhavet allerede er "hopelessly overtonnaged", påpeger Drewry i nyhedsbrevet Logistics Executive Briefing.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs