ShippingWatch

Dårligt shippingmarked forpurrer Maersks afkast-mål

A.P. Møller-Maersk skal nå et afkast på 10 pct. Men målet er dybt afhængigt af udviklingen på shippingmarkedet og bliver derfor svært at nå i år, siger adm. direktør Nils Smedegaard til Børsen.

Ledelsens mål er klart: A.P. Møller-Maersk skal nå et afkast af den investerede kapital (ROIC) på 10 pct. Men det bliver svært, når målet er meget afhængigt af en ustabil forretning, som shipping i øjeblikket er, siger Nils Smedegaard til Børsen.

"Shippingmarkedet er ramt af hård krise, og der er ikke ret mange containerrederier, der tjener penge, og vi er et af dem. Men det er klart, at har du næsten halvdelen af din kapital investeret i shipping og markederne er så svære, som de er, så er det svært," siger Nils Smedegaard.

I 2012 var det heller ikke alle forretningsområder, der nåede det erklærede mål, hvorfor den samlede gruppe heller ikke nåede derop. Men andre ramte derimod de 10 pct. eller derover bl.a. Maersk Oil, APM Terminals, Maersk LNG og Maersk FPSO.

"Vi skal selvfølgelig have hele koncernen med op og være tocifret, men det kræver nogle bedre shippingmarkeder," siger Nils Smedegaard til Børsen.

Han vil dog ikke sætte en tidshorisont på.

"Når vi får bedre tider i shipping," siger han.

Maersk Line satte konkurrenterne til vægs i fjerde kvartal

Maersk Oil: Skattetryk i Nordsøen afgør nye investeringer

Maersk: Fortsat skepsis i tankmarkedet

Maersk Gruppen 2012: Sådan gik det for hver virksomhed 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs