ShippingWatch

Økoskibe deler shippingmarkedet

En kombination af et lavt fragtmarked og den forventede effekt af muligvis mere konkurrencedygtige nye designs havde negativ indvirkning på skibsværdierne i 2012, men økoskibene deler industrien, siger Erik I. Lassen, adm. direktør i Danmarks Skibskredit.

Foto: Danmarks Skibskredit PR

Danmarks Skibskredit oplever forskellige holdninger til de nye øko-designs, som flere værfter og redere sværger til som fremtidens skibstyper med ofte meget positive data for skibenes lave forbrug af brændstof. Men økoskibene deler shippingmarkedet.

"Vi taler med mange skibsredere, der siger, at disse skibe er en rigtig god ide. Men vi taler med ligeså mange, der siger, at der reelt ikke er så meget nyt under solen. Der kan være mange motiver blandt værfter og redere til at at sælge sig på disse besparelser. Værfterne vil gerne sælge skibe, og nogle udenlandske skibsredere er i øjeblikket meget fremme i medierne, fordi de gerne vil tiltrække investorer og har behov for en god historie at fortælle," siger adm. direktør Erik I. Lassen, Danmarks Skibskredit, til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs