ShippingWatch

Ministerium: Hongkong-konvention på plads om seks år

Danmark er ikke synderlig optimistisk, når det gælder den omdiskuterede Hongkong-konvention om anstændig ophugning af skibe. "Der kan gå op til seks år, før den træder i kraft," lyder vurderingen fra dansk side.

Den maritime verden kan komme tæt på 2020, inden den omdiskuterede Hongkong-konvention under IMO er endeligt ratificeret af tilstrækkeligt mange lande, til at den også træder i kraft globalt. I Danmark er det Miljøstyrelsen, der står for arbejdet med i sidste ende at gøre konventionen til dansk lovgivning, og her lyder vurderingen, at der kan gå op til seks år, inden den maritime sektor globalt skal leve op til kravene om anstændig ophugning af tonnage.

"Det vil hverken ske om et eller to år, og fire år, som nogle har nævnt, er nok også optimistisk. Mellem fire og seks år er formentlig mere realistisk," siger funktionsleder i Miljøstyrelsen, Annette Schneider til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs