ShippingWatch

Analyse: Stort behov for maritim efteruddannelse

En rapport offentliggjort af projektet Danmarks Maritime Klynge i dag på CBS peger på styrker og svagheder i erhvervet. Og særligt behovet for efteruddannelse trænger sig på, skriver projektets forfattere i en pressemeddelelse.

Foto: Søfartens Ledere

Det er nødvendigt at udvikle og styrke mulighederne for efteruddannelse inden for den maritime sektor. Sådan lyder hovedkonklusionen i en rapport offentliggjort af projektet Danmarks Maritime Klynge.

Resultaten er i dag blevet fremlagt på Copenhagen Business School på en konference for aktører i erhvervet. Rapporten fokuserer ifølge en pressemeddelelse på det blå erhvervs styrker og svagheder, og hvordan erhvervet står sammenlignet med andre maritime erhvervsklynger i verden.

"Når man ser på fremtidens maritime kompetencebehov, tegner der sig et klart billede af, at der er behov for at udvikle og styrke uddannelses- og efteruddannelsesmulighederne inden for det maritime område," fremgår det.

I forhold til vækstmulighederne for Det Blå Danmark er det ifølge analysen særligt interessant at se på nicheområder og kvalitetsskibsfart, herunder teknologier og services i forhold til grøn omstilling.

Søfartens Ledere: Unge officerer skal ned i løn

Maritime studerende vil sidde med ved forhandlingsbordet 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs