ShippingWatch

Torm tvinges til skibssalg og nedjustering

Torm nedjusterer forventningerne til 2012, da virksomheden i forbindelse med et salg af fem skibe bliver tvunget til at nedskrive selskabets værdi.

Rederiet Torm skal sælge fem skibe og bliver derfor tvunget til at nedskrive sin værdi og nedjustere forventningerne til 2012 til et endnu større underskud. Det oplyser selskabet i en meddelelse sent onsdag.

Torm indgik i 2012 en restruktureringsaftale, som medførte, at en række af rederiets banker kan tvinge rederiet til at sælge skibe fra for at skaffe likviditet.

Den option har bankkonsortiet nu udnyttet, og Torm har sat skibene til salg. Salgsprocessen kører planmæssigt og forventes afsluttet i 2013, skriver rederiet i meddelelsen.

Skibene vil i Torms kommende årsregnskab for 2012, der offentliggøres 13. marts, blive behandlet som "aktiver bestemt for salg", og deres værdi bliver derfor nedskrevet med 74 mio. dollar (420 mio. kr.)

Dermed nedjusterer Torm og forventer nu alt i alt et underskud på 579 mio. dollar (3,3 mia. kr.) før skat for 2012. Tidligere var forventningen et underskud i niveauet 500-530 mio. dollar.

Endnu en Torm-aktionær afslører sin ejerandel

Tidligere Torm-direktør ny chef for tank-pool 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs