ShippingWatch

Maritime studerende vil sidde med ved forhandlingsbordet

Juniorofficerers konkurrencedygtighed er til diskussion, og derfor tager Maritime Studerende Danmark gerne imod tilbuddet om at sidde med ved forhandlingsbordet under de kommende overenskomstforhandlinger, skriver formand Eik Moen i et indlæg.

Foto: Privat

Maritime Studerende Danmark vil sidde med ved de kommende overenskomstforhandlinger. Sådan lyder meldingen fra formand Eik Moen i et indlæg på Søfartens Lederes hjemmeside.

"Vi skal tegne fremtidens Blå Danmark og har her muligheden for at sætte en præcedens, der udvikler strukturen i det maritime hierarki og viser, at vi kan flytte os sammen. For os vil det være helt centralt, at man laver en grundig revidering af aftalegrundlaget - alle parter i fællesskab," skriver Eik Moen.

For nylig opfordrede Søfartens Ledere til, at de unge officerer skal gå ned i løn, hvilket Eik Moen bl.a. så som et tegn på de kommende forhandlinger, har han tidligere sagt til ShippingWatch. Men det er vigtigt for de studernede også at være en stemme i forhandlingerne, understreger han i indlægget.

Baggrunden for Søfartens Lederes udspil om lavere løn skal findes i forslaget om at oprette en maritim kompetencefond, der skal brede ansvaret for uddannelsen af officerer ud til hele erhvervet. Det er positivt, mener Eik Moen, men den kan dog ikke stå alene:

"Der må skabes øget fokus på kvalitet, indhold, struktur og økonomi på uddannelserne, hvis man fremover skal sikre en kompetent, kritisk masse at rekruttere fra. Med udgangspunkt i en maritim kompetencefond har MS Danmark konkrete forslag til, hvordan man optimalt udnytter de kompetencer, der allerede er til rådighed, og fjerner de barrierer og konservative holdninger, der står i vejen for at udnytte dem," skriver han i indlægget.

Læs hele indlægget her

Maritime Studerende undrer sig over udspil om lavere løn

Rederiforeningen: Godt med lavere lønninger til unge officerer

Søfartens Ledere: Unge officerer skal ned i løn 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs