Dansk rederi er sat til salg for milliardbeløb

Kapitalfonden Montagu har sat det danske rederi Unifeeder til salg, erfarer Børsen. En potentiel køber kan være Maersk Line, lyder vurderingen.

Omkring tre mia. kr. regner kapitalfonden Montagu med at kunne sælge det danske rederi Unifeeder for. Sådan lyder vurderingen fra flere kilder med kendskab til processen, skriver Børsen.

"Unifeeder er sat til salg. Fonden har haft det i en del år, det er gået godt, og det er et fornuftigt og interessant selskab," siger en kilde til avisen.

Børsen har dog ikke kunnet få bekræftet sine oplysninger hos kapitalfonden, der dog erkender, at man er ved at foretage "et strategisk eftersyn" af rederiet, der ligger i Aarhus og er et af de største europæiske feeder-rederier med container sejlads fra store til mindre havne i Europa.

Maersk Line potentiel køber?

En af konkurrenterne til Unifeeder er Seago Line, A.P. Møller-Mærsks feeder-rederi. Blandt andet derfor vurderer flere analytikere ifølge Børsen, at Mærsk kan være en potentiel køber. Timingen er dog ikke helt god, mener analytiker i Alm. Brand Jesper Christensen:

"I bedre tider havde det virket mere oplagt, men det ligger ikke lige til højrebenet for Maersk Line at foretage opkøb for øjeblikket. Så længe containermarkedet er presset, har Maersk Line ikke det store, frie cash flow, de kan benytte på opkøb," siger han til Børsen.

Selv ønsker koncernen ikke at kommentere på sagen.

Montagu købte i 2007 Unifeeder for mellem to og tre mia. kr. Samme år omsatte Unifeeder for to mia. kr, hvilket i 2011 var steget til godt tre mia. kr.

Unifeeder-stifter trækker sig fra investeringer i shipping

Unifeeder er løbet fra konkurrenterne 

Unifeeder: Vi er gearet til yderligere konsolidering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også