ShippingWatch

Søfartens Ledere: Unge officerer skal ned i løn

Officerernes egen organisation, Søfartens Ledere, lægger op til, at unge officerer skal ned i løn. Bl.a. for at de kan mærke forskellen på at blive seniorofficer.

Søfartens Ledere opfordrer nu til, at de unge officerer skal gå ned i løn.

Bag ideen fra officerernes egen organisation ligger, at lavere løn til juniorofficererne vil være med til at reducere rederiernes omkostninger. I en kommentar i det nye nummer af fagbladet fra Søfartens Ledere lægger foreningens formand, Jens Naldal, op til, at erhvervets parter sætter sig sammen og laver en aftale om nye og mere konkurrencedygtige lønninger til nyuddannede officerer. "Jeg vil gerne invitere Maskinmestrenes Forening, Danmarks Rederiforening og ikke mindst de unge selv, til debat og dialog om fremtidens lønniveau," skriver Jens Naldal og fortsætter:

"For mig at se er det nødvendigt med en fast aftale om lavere lønninger til juniorofficererne og dermed en reduktion af rederiernes omkostningsniveau, hvis ideen om en kompetencefond skal give mening for alle virksomheder i Det Blå Danmark."

Maritim kompetencefond

Søfartens Ledere præsenterede ved juletid idéen om etablering af en maritim kompetencefond, hvor aktørerne i det blå erhvervsliv sammen står for rekruttering, uddannelse og beskæftigelse af nye danske skibsofficerer.

"I den forbindelse hilser jeg den positive modtagelse fra brancheorganisationerne Danske Maritime og Olie Gas Danmark velkommen. Den er et bevis på behovet for danske skibsførere, maskinmestre og skibsofficerer bredt i det maritime erhverv, og ikke kun i forbindelse med drift af skibe," hedder det i lederen.

Jens Nadal mener, at de unge - til gengæld for en lavere løn - sikres beskæftigelse og dermed den første, helt nødvendige erhvervserfaring til søs gennem en kompetencefond. Samtidig skal en lavere startløn holde motivationen oppe hos de unge, så de fortsætter i faget:

Forstår de unge

"En ny lønstruktur skal også øge lønforskellen mellem juniorofficerer og seniorofficerer, så der er et større incitament for de unge til at komme frem i verden og op i kompetenceniveau."

Formanden for Søfartens Ledere forstår dog godt, hvis de unge har svært ved at se fornuften i en lavere løn:

"Jeg forstår godt, at de unge har svært ved at acceptere at skulle lidt ned i løn, når der stort set ikke er nogen arbejdsløshed. Men når vi hører arbejdsgivere snakke, handler det, udover lønomkostninger, også om, hvorvidt der er danske officerer nok på markedet til, at en satsning på denne gruppe kan fastholdes. Derfor giver det mening at gøre det attraktivt for danske rederier at ansætte flere danske juniorofficerer end nu," påpeger han.

Danmark har brug for en Maritim Kompetencefond

Nul ledighed blandt skibsofficerer truer væksten

Søfartens Ledere: Beskæftigelse er fokus i 2013 

 

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs