Græsk shipping er stadig størst på verdenshavene

De græskere redere har bevaret førstepladsen i den globale shippingindustri, siger formand for de græske skibsredere Theodoros Veniamis ifølge Hellenic Shipping News. Flåden er dog ikke så stor som tidligere.

Grækerne indtager stadig topplaceringen, når det drejer sig om maritim handel. Sådan lyder meldingen fra de græske rederes formand Theodoros Veniamis, skriver Hellenic Shipping News.

Ifølge formandens data kontrollerer græske redere i dag 3.428 skibe svarende til 245 millioner tons målt i dwt. Ud af dem sejler 820 skibe under græsk flag.

Den græske flåde svarer i dag til 15,56 pct. af den globale flåde, mens redere fra landet kontrollerer 23,55 pct. af den globale tankskibsflåde og 17,2 pct. af verdens tørlastflåde.

Den nuværende flåde er dog ikke på niveau med tidligere tider. Ser man få år tilbage ejede den græske skibsindustri mere end 4.200 fartøjer. Nedgangen i tonnagen afspejler dog trenden med at ophugge flere skibe i håbet om at kunne udligne skellet mellem udbud og efterspørgsel.

En undersøgelse fra NGOen Shipbreaking Platform tidligere på måneden viste, at de græskere redere stod for at sende størstedelen af udtjente skibe til ophug i Sydasien i 2012. I alt blev 365 skibe ifølge NGOen sendt af sted, og af dem var 167 ejet af grækere.

Ocean Rig flytter hovedsædet fra Stavanger til Athen 

Her er den græske skatteplan for shipping

Græske skibsredere skal betale lidt i skat 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også