Unifeeder-stifter trækker sig fra investeringer i shipping

En af de to grundlæggere af Unifeeder, rigmanden Tonny Dalhøj Paulsen, har længe gået og luret på et opportunt øjeblik til at vende tilbage til shipping-sektoren med en gruppe investorer. Nu er det helt opgivet, fortæller han til ShippingWatch. Læs hvorfor.

Der har været mange i shipping-branchen, der har gået og holdt øje med, hvornår det store afkast fra salget af Unifeeder på anslået et par milliarder kroner skulle geninvesteres i rederier eller tonnage.

Den ene af de to partnere bag det århusianske feederrederi, Unifeeder, den snart 70-årige Tonny Dalhøj Paulsen, har da også i længere tid, ifølge ShippingWatch oplysninger, gået og luret på lejligheden til at placere en del af sin formue på anslået omkring en milliard kroner i skibe igen og ikke mindst i bulk-segmentet.

Ligesom andre enkeltinvestorer har han nøje fulgt med i den negative spiral, som bulk-segmentet har befundet sig i. Og netop på grund af volatiliteten og uforudsigeligheden har han nu truffet en beslutning, der betyder et farvel til rollen som aktiv investor inden for shipping, afslører han over for ShippingWatch.

Pengene skal tilbage

"Som investor skal du jo have pengene igen, og jeg er nok kommet frem til, at pay-back perioden inden for shipping er for lang. Der er også en lang række regler inden for miljø som krav til ballastvand og andre foirhold, man skal forholde sig til, der gør markedet mere kompliceret. Herudover hænger det måske også sammen med min alder, at jeg er blevet mere forsigtig," siger han.

Rederierne høster frugterne af Ruslands nye WTO-medlemskab  

Sammen med en gruppe af investorer har Tonny Dalhøj Paulsen især haft kig på handysize-segmentet som et muligt investeringsemne, som han altid har "set som et spændende marked." Men udsigterne er blevet ringere, så gruppen i stedet vælger at placere midlerne i mere sikre papirer.

 

Tonny Dalhøj Paulsen er formand for Danmarks Skibsmæglerforening, hvor han er indstillet på at forsætte hvervet, hvorimod han ikke vil genopstille til formandsposten i EMUC, Europas Maritime Udviklingscenter ved generalforsamlingen i maj .

"Nye må til"

"Jeg kunne godt forestille mig at have en rolle på rådgivningssiden inden for shipping, men på investor-siden må andre tage over," siger han til ShippingWatch.

Unifeeder blev grundlagt i 1977 af Tonny Dalhøj Paulsen og Peter Bohnsen. De solgte i 2007 rederiet til den britiske kapitalfond Montagu. Rederiet råder over Nordeuropas største feeder-netværk, der beskæftiger sig med at transportere containere mellem europæiske, og især de nordeuropæiske havne.

Unifeeder er løbet fra konkurrenterne  

Unifeeders ejere satser på stabile investeringer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også