ShippingWatch

Belgiske Euronav tabte 86 mio USD i 2012

Det børsnoterede tankrederi Euronav vil gennemføre et omfattende retrofit-program i bestræbelserne på at hente strengt nødvendige besparelser på omkostninger til brændstof.

Det belgiske tankrederi Euronav tabte 31 mio USD i 4. kvartal 2012 mod et minus på 50,6 mio. USD i samme periode året før. Det oplyser rederiet i en regnskabsmeddelelse.

For hele regnskabsåret, der er afsluttet den 31. december 2012, har Euronav haft et nettotab på 85,9 mio. USD mod et minus på 96 mio. USD i 2011.

Euronav oplyser i forbindelse med selskabets regnskabsmeddelelse, at det har iværksat et omfattende retrofitprogram med henblik på at opnå besparelser på brændstof. Rederiet har gennemført et striks slow steaming program og gennemført forskellige tiltag med nyt udstyr for at at begrænse omkostningerne til brændstof.

I alt 14 suezmax-skibe i rederiets flåde vil blive retrofitted med henblik på at hente besparelser på op til 20 procent.

Det børsnoterede tankrederi med hovedsæde i Bruxelles har betydelige gældsforpligtelser med løbende kvartalsvise afdrag på gæld på 41 mio. USD. Det norske analysehus Platou Markets konstaterede for nogle måneder siden, at Euronav hidtil har vist en stærk evne til at sikre finansiering i et vanskeligt marked, men rederiet kan løbe ind i vanskeligheder for at kunne imødekomme gældsforpligtelser, med mindre markedet bedrer sig.

Tankrederiet Euronav tabte 35 mio USD i 3. kvartal 

DNB: Her er vinderne og taberne i shipping 

 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs