ShippingWatch

Mærsk-chef: Lavtlønnede må gå ned i løn

Det skal være muligt for flere at komme ind på arbejdsmarkedet, og det forudsætter blandt andet, at virksomheder kan tiltrække og ansætte folk til en lavere løn, så vi kan beholde produktion i Danmark, mener

Lavtlønnede danskere må gå ned i løn. Ellers flytter deres virksomheder til udlandet, fordi de ikke kan klare sig i konkurrencen. Det siger A.P. Møllers-Mærsks topchef Nils Smedegaard Andersen, i et interview med Berlingske.

"Det skal være muligt for flere at komme ind på arbejdsmarkedet, og det forudsætter blandt andet, at virksomheder kan tiltrække og ansætte folk til en lavere løn, så vi kan beholde produktion i Danmark," siger han til avisen:

"Ikke alle har høje uddannelser eller er velkvalificerede til mere avancerede job, og med de lønninger, vi betaler i Danmark, er der nogle, som ikke er konkurrencedygtige med indere, tyskere eller svenskere. Derfor forsvinder job ud af landet," siger han.

Nils Smedegaard Andersen mener, at Danmark enten må konkurrere på internationale vilkår eller se velfærden smuldre.

Socialdemokraterne og De Radikale roser Nils Smedegaard Andersen for at fokusere på bedre lønkonkurrence. De vil dog ikke sænke lønnen for ufaglærte og lavtuddannede.

SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, finder hans udtalelser "skræmmende".

"I Tyskland kan nogle almindelige lønmodtagere ikke leve af lønnen fra et fuldtidsjob. Den form for fattige i arbejde har vi ingen grund til at ønske os,"siger Jesper Petersen til Berlingske.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, roser Mærsk-chefen for at rejse debatten, selv om der ikke findes en "snuptagsløsning".

"Vi skal først og fremmest sørge for at uddanne og opkvalificere os, så vi kan være med i konkurrencen om videnjob, men vi skal også sikre, at vores løn ikke stiger mere end i udlandet, så vores konkurrenceevne bliver forringet," siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Pram forsvarer aktieoptioner 

Global ros til danske shipping-ledere i dramatisk 2012  

 

 

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs