ShippingWatch

CSCL afslører imponerende 2012-resultat

Det kinesiske containerrederi China Shipping Container Lines har fremlagt et overraskende stort overskud for 2012.

Foto: Rederiforeningen

Containerrederiet China Shipping Container Lines (CSCL) sejlede et pænt overskud hjem i 2012, fortæller rederiet fredag.

CSCL forventer et overskud på omkring 520 mio. yuan (467 mio. kr.) og dermed et pænt fremskridt fra 2011, der bød på et underskud på 2,74 mia. yuan (2,47 mia. kr.).

Overskuddet kommer også som en overraskelse for markedet, da der ifølge Bloomberg blandt 12 analytikere i gennemsnit var ventet et underskud på 321 mio. yuan (288 mio. kr.).

"Overskuddet skyldes hovedsaligt en forbedring i tendenserne på shippingmarkedet i 2012, øget efterspørgsel efter containertransport og en gradvis bedring i fragtraterne. Selskabet lykkedes med at gribe mulighederne i disse volatile markeder og korrekt forudsige markedstendenserne," skriver CSCL blandt andet i regnskabet.

Det endelige årsregnskab for CSCL, der er verdens niendestørste containerrederi ifølge Alphaliner, ventes offentliggjort inden udgangen af marts.

Maersk Line, A.P. Møller - Mærsks containerrederi, havde efter de første tre kvartaler af 2012 et overskud på 731 mio. kr. og ventede at komme igennem året med et "beskedent" overskud.

RITZAU FINANS

Asiatiske rederiaktier stiger på højere rater

Drewry: Stillehavsruter opnår halvdelen af højsæsonbonus 

Alphaliner: Container-aktier op med 18 procent 

Raterne på Asien-Europa stiger solidt 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs