ShippingWatch

Lauritzen-direktør hilser nye obligationer velkommen

Danske Bank vil skabe et marked for erhvervsobligationer i danske top-200-virksomheder, der er interesserede. Og den nyhed er finansdirektør i J. Lauritzen, Birgit Aagaard-Svendsen meget begejstret for. Det skriver dagbladet Børsen.

Det er en god nyhed, at Danske Bank har tænkt sig at hjælpe store danske virksomheder med udstedelse af erhvervsobligationer til samlet 25 mia. kr. Det siger finansdirektør i J. Lauritzen, Birgit Aagaard Svendsen, til dagbladet Børsen.

"Det er noget, mange virksomheder kan få stor gavn af," siger Birgit Aagaard-Svendsen.

J. Lauritzen klar til flere salg af obligationer 

Rederiet udstedte selv i 2010 og 2012 erhvervsobligationer til en samlet værdi af 1,1 mia. kr. Men eftersom der ikke tidligere har eksisteret et marked til udstedelsen af erhvervsobligationer i Danmark, har det danske rederi måtte udstede dem på børsen i Oslo. Derfor mener hun, at oprettelsen af en markedsplads for obligationer som den norske i Danmark er en god ide.

J. Lauritzen henter 80 mio. USD på salg af obligationer 

"Jeg synes, det er en meget interessant udvikling. Vi har jo undret os over, at man i et land som Norge har været i stand til at udvikle den platform så meget, når den endnu ikke har fundet vej til det danske marked," siger Birgit Aagaard-Svendsen.

Rederier som A.P. Møller-Mærsk og DFDS har også tidligere gjort brug af udstedelse af erhvervsobligationer.

Janholt: Forhåbentlig har vi taget højde for det værste 

Lauritzen nedskriver flåde med en milliard kroner 

Lauritzen-ejer udtrykker støtte til Janholt 

Lauritzen-barnebarn kritiserer Janholt 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs