ShippingWatch

Nordea mindre positiv overfor Norden-aktie

Norden-aktien får sænket sin anbefaling fra Nordea torsdag. Årsagen er, at Nordea ser en risiko for, at rederiet ikke får del i det lille opsving i verdensøkonomien, der måske er på vej.

Nordea har sænket sin anbefaling af rederiaktien D/S Norden. Banken anbefaler nu kun "hold" i forhold til tørlastrederiets aktie, hvor anbefalingen tidligere var "køb".

Kursmålet sænkes samtidig til 180 kr. fra tidligere 165 kr.

"Det (anbefalingsændringen, red.) skyldes den seneste stigning i aktien og en stigende risiko for, at budgetpriserne på skibe vil komme yderligere under pres. D/S Norden er en udpræget cyklisk aktie, men på grund af stor overkapacitet af skibe risikerer rederiet ikke at få gavn af det spæde opsving i verdensøkonomien," skriver Nordea i sit morgenbrev onsdag.

Norden-aktien har siden midten af november været inde i en stærk kursudvikling og er steget fra kurs 146 den 15. november til 171,40 kr. onsdag ved børslukketid.

RITZAU FINANS

Rederiet Norden bekymrer analytikerne 

Norden tror på besparelser på 25 procent i øko-skibe 

Medie: Norden sælger ud af nye skibe 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs