Søfartens Ledere: Gidsler er ikke glemt

Få dage før to-årsdagen for kidnapningen af besætningen om bord på MV Leopard beder Søfartens Ledere om ro omkring sagen, så rederiet kan få de seks søfolk hjem. Piraterne spekulerer i presseomtale, hedder det i en meddelelse fra Søfartens Ledere.

Presseomtale og demonstrationer i Danmark vil ikke få de seks kidnappede besætningsmedlemmer fra MV Leopard hurtigere hjem - snarere tværtimod. Det skriver Søfartens Ledere i en meddelelse. Det sker blot få dage før toårsdagen for kapringen af MV Leopard.

"Somaliske pirater er ikke fattige fiskere men erfarne, kyniske forbrydere. Det eneste, der betyder noget for dem, er penge, - og det billigste i Somalia er tid. Piraterne spekulerer i presseomtale, de forstår at udnytte det, og det forlænger gidseltagningen. Derfor er der brug for ro," skriver Søfartens Ledere.

Foreningen mener, at det er tragisk, at det ikke er lykkedes at få besætningen frigivet, men at det alligevel er centralt, at rederiet Shipcraft og internationale eksperter har ro til at løse sagen.

"Jo mere presseomtale og jo flere demonstrationer, der er i Danmark, jo længere tid vil det tage Søren og Eddy at komme hjem til deres familier," skriver Søfartens Ledere, der dog har fuld forståelse for manges undren over, at gidseltagningen har taget så lang tid.

Derfor opfordrer foreningen til, at man udviser omtanke og tager hensyn omkring toårsdagen, så gidselsituationen ikke kommer til at trække længere ud.

"Derfor deltager Søfartens Ledere ikke i demonstrationer. I stedet appellerer vi til piraterne om at vise, at der også er medmenneskelighed at finde hos dem."

Shipcraft afviser rygter om gidsels død 

Redere: Nigeria nyt piratcentrum 

Bestyrelsesformand i Shipcraft træder tilbage 

Gidseltagning kan lukke Shipcraft i år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også