ShippingWatch

Pram forsvarer aktieoptioner

Den løbende kritik af aktieoptioner til landets topchefer irriterer bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk Michael Pram Rasmussen. "Hvis de er lavet rigtigt, er det en god ordning," siger han til Børsen.

Foto: ANDREASEN CARSTEN

Aktieoptioner til landets topchefer bliver fra tid til anden kritiseret af både erhverv og politikere. Og det er Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand i bl.a. A.P. Møller-Mærsk, træt af, skriver Børsen.

"De er kommet lidt i miskredit nogle gange, fordi nogle af dem ikke har været særlig velgennemtænkte. Men hvis de bliver lavet rigtigt, synes jeg, det er en rigtig god løsning," siger han til Børsen og godtager ikke kritikken:

"Jeg mener, at der var en del populisme også fra politisk side. Enten populisme eller uvidenhed."

I kraft af sin rolle som bestyrelsesformand i Mærsk har Michael Pram Rasmussen været med til at få indført ordningen i rederiet, mens aktieoptionsordninger også er til stede i både Coloplast og TopDanmark, hvor han også er formand for bestyrelsen.

Kritikken af ordningerne går blandt andet på, at de knytter sig til kursen, som i højere grad siger noget om konjunkturer end om daglig drift. Den køber Michael Pram Rasmussen dog ikke og siger, at det handler om at gentage ordningen over mange år.

"Selvfølgelig er der nogle udsving, men over tid vil selskabets aktiekurs afspejle, om du gør det godt eller skidt. Det er ikke kun konjunkturbestemt," siger han til Børsen.

Maersk-bestyrelsesformand: Vi tjener ikke nok

Drømmeholdet på Esplanaden

Pram og Smedegaard: Mærsk Mc-Kinney Møllers engagement var enormt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs