Kina har potentiale til at vokse 8 pct. årligt fremover

Den kinesiske økonomi har potentiale til at vokse med hele 8 pct. årligt over de kommende 20 år. Det vurderer Verdensbankens tidligere cheføkonom Lin Yifu ifølge Bloomberg News.
AF RITZAU FINANS

"Vi kan være ret optimistiske. For at udnytte potentialet, skal Kina udvide den nuværende udjævning af indkomstfordelingen og få lagt låg på den udbredte korruption," lød det fra Lin Yifu på en konference om Kinas økonomi arrangeret af New York Stock Exchange.

De tidligere Verdensbank-økonom og nuværende professor ved Peking University i Beijing påpegede, at Kina bør sænke støtten til statslige selskaber og samtidig privatisere bankerne.

Den kinesiske økonomi viser på nuværende tidspunkt tegn på et opsving efter den afmatning, som ramte landet i syv kvartaler i træk frem til tredje kvartal sidste år. Siden har data fra såvel industriproduktion og detailsalget indikeret ekspansion i de seneste to måneder.

Verdens næststørste økonomi ventes at vokse 8,1 pct. i år, eller 0,4 pct. point mere end de estimerede 7,7 pct. i 2012. Det viser estimater fra en lang række økonomer, som indgik i Bloombergs økonomiske undersøgelser sidste måned.

Lin Yifu vurderer, at Kinas bruttonationalprodukt vil stige med op til 8,5 pct. i år drevet af investeringer i infrastruktur, opgradering af udstyr og maskiner, samt en udvidelse af det personlige forbrug. Økonomen peger på, at Kina kan opretholde væksttempoet med relativt lave omkostninger på langt sigt ved hjælp af vestlige teknologier.

Lin Yifu var cheføkonom i den Washington-baserede Verdensbanken fra 2008 til 2012 - en post der typisk besættes af europæere eller amerikanere.

RITZAU FINANS

Kinas appetit for olie vil vokse stærkt i 2013 

BRIK-landenes opbremsning giver nye spilleregler

Stærk efterspørgsel i Kina løfter olie- og tankredere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også