IMF: På vej mod økonomisk verdenskrise

Manglende løsning på USAs gældsloft og de europæiske gældsproblemer vil resultere i en "større økonomisk verdenskrise", vurderer topchef i Den Internationale Valutafond, IMF, Christine Lagarde.
AF RITZAU FINANS

"Uden en løsning vil der opstå en krise alene på grund af af størrelsen af disse to økonomier og regionernes forhold til andre lande for så vidt angår handel og investeringer," lød det fra IMF-chefen søndag i den malawiske hovedstad, Lilongwe, ifølge Bloomberg News.

Christne Lagarde henviser til, at den amerikanske kongres efter kompromisset om at undgå at hæve skatterne for de fleste amerikanere - den såkaldte finanspolitiske afgrund - nu skal finde en løsning på at hæve det 16.400 mia. dollar høje gældsloft, som USA ifølge ifølge det amerikanske finansministerium ramte med udgangen af 2012.

Det har udløst ekstraordinære foranstaltninger fra ministeriets side, men vil være opbrugt allerede i midten af februar, hvis man skal tro Kongressens budget-kontor - the Congressional Budget Office.

I Europa er væksten svækket i takt med, at krisen over de sydeuropæiske landes gældsniveauer fortsætter, og som nu går ind i gældskrisens tredje år.

Lagarde pointerede, at de amerikanske og europæiske spørgsmål vil berøre udviklingslandene, herunder afrikanske nationer, som også står over for risikoen for stigende fødevarepriser.

"I denne sammenhæng vil det være af afgørende betydning for de afrikanske lande at have stærke makroøkonomiske rammer, forbedre den institutionelle kapacitet og sikre en bæredygtig vækst, for at opretholde de sidste 10 års imponerende økonomiske resultater," lød det fra IMF-direktøren.

RITZAU FINANS

2013 begynder med kraftigt prishop på Nordsøolie

BRIK-landenes opbremsning giver nye spilleregler

Moody's nedjusterer vækstskøn for verdens største økonomier 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også