ShippingWatch

Sydbank ser fortsat yoyo for containerrater

Containerraterne vil fortsat bevæge sig op og ned i løbet af 2013, skriver Sydbank i en kommentar.

Foto: Hanjin

Sydbank forudser fortsatte yoyo-bevægelser for raterne inden for containershipping, der senest har oplevet moderate ratetilbagefald, efter at rateforhøjelser på Asien-Europa medio december blev gennemført med "nogen" succes. Samlet faldt spotraterne i december dog marginalt i forhold til november.

"Oplægninger og indskrænkning af kapacitet skal forstærkes for at skabe bedre balance i markedet. Kapacitetstilgangen fortsætter i 2013, og rateudsvingene fortsætter i starten af 2013, indtil rederiernes dårlige indtjeningssituation fremtvinger en bedre prisdisciplin, så raterne samlet set bliver lidt bedre i 2013 end i 2012," skriver aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar.

Containerfragtraterne fik et løft i den første uge af 2013, ifølge den seneste opdatering fra Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, som viste en stigning på 1 pct. til indeks 1148,08. Fragtraterne på Asien - Europa, der udgør 20 pct. af SCFI-indekset, steg med 52 dollar pr. tyvefodscontainer efter den negative tendens de forrige uger.

"Ratestigningen skyldes primært, at flere kunder ønsker at få fragtet deres varer før ratestigningen, som en stor del af rederierne har flaget træder i kraft i midten af januar 2013. Derudover har volumenerne også været begunstiget af lageropbygning efter jul," konstaterer Handelsbanken i en kommentar fredag.

Handelsbanken venter yderligere ratestigninger i januar.

RITZAU FINANS

2013 indledt med stigende containerrater 

Storskibe i massevis rammer søen i 2013  

Maersk Line: December har været god 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs