ShippingWatch

Ny Thoresen-chef: Det er gået meget stærkt

Det thailandske rederi Thoresen Thai Agencies ønsker at booste sin tilknytning til det atlantiske marked. En ambition Henrik Jeremiassen skal være med til at løfte som chef for det nyetablerede datterselskab med base i København.

Torsdag annoncerede det børnoterede thailandske rederi Thoresen Thai Agencies (TTA), at det etablerer et datterselskab i København. I spidsen for rederiets danske afdeling står Henrik Jeremiassen, der fredag morgen havde taget plads i afdelingens nye kontor i Hellerup på Tuborg Boulevard. Selv om første arbejdsdag reelt først er på mandag.

Thai-rederi etablerer sig i København 

"Det er gået meget stærkt," fortæller Henrik Jeremiassen til ShippingWatch.

For to måneder siden opsagde han sin chefstilling hos Ultrabulk og har siden "været på græs", som han siger, og været med i periferien og de mere praktiske detaljer i forhold til etableringen af datterselskabet, der kommer til at høre under Thoresen Thai Agencies selskab i Singapore, TSS.

"Inden for de sidste par år har Thoresen udskiftet ledelsen og fået en mere aggressiv strategi og været meget aktive i Singapore. Grundlaget har været, at de (Thoresen, red.) kunne mærke, at de missede lidt på det atlantiske marked, blandt andet på grund af tidsforskellen fra Singapore, og derfor ønskede at have en lokal repræsentation her."

At valget lige faldt på Danmark, handlede måske i højere grad om kandidaten, mener Henrik Jeremiassen. Han fortæller, at der inden den endelige etablering af kontoret i København også var tale om London og Genève. Men den danske regerings indsats for at tiltrække og få udenlandske virksomheder til at etablere sig i Danmark har, ifølge ham, gjort en forskel.

 

I løbet af processen har Thoresen haft løbende kontakt til Udenrigsministeriet, der gennem ambassaden i Mumbai har assisteret med råd og vejledning.

"Det har gjort det betydeligt nemmere, og det har også været en brik i at overbevise bestyrelsen i Thoresen om, at det nok også var det rigtige sted at gøre det," siger Henrik Jeremiassen.

Gode takter i svært marked

Hvor mange andre tørlastrederier er udfordret af krisen og ikke mindst overkapaciteten på verdenshavene, ser scenariet ikke så sort ud for Thoresen, fortæller Henrik Jeremiassen, der forventer en ændring af markedet i det kommende år.

"Vi har da forventninger om, at det ændrer sig inden for de næste 12 måneder, og så skal vi selvfølgelig være klar til det. Men allerede den dag i dag, der har vi faktisk så lave omkostninger på vores tonnage, at vi kan lave penge i dagens marked," siger han.

Indtil videre består kontoret af Henrik Jeremiassen og Andreas Rossen, der også kommer fra Ultrabulk. Men målet er at vokse.

"Der er nogle forholdsvis aggressive vækstplaner for kontoret, så hvis alt går vel, så bliver vi nogle stykker flere," siger han og erkender dog, at tørlastmarkedet ikke er inde i sin bedste periode, hvilket også er en udfordring i forhold til at etablere en ny forretning.

"En af de store udfordringer bliver at bygge en forretning op i et marked, som er deprimeret og sløvt. Men vi ser selvfølgelig også på lidt længere sigt, og der handler det lige så meget om at være parat, når markedet kommer," siger han.

Skal udbrede kendskabet

Lige nu handler det ifølge direktøren om at udbrede kendskabet til Thoresen og det nyetablerede kontor i netværket og skabe de rette forbindelser. Og forbindelser burde Henrik Jeremiassen have nok af med en lang karriere i shippingbranchen.

"Og så skal vi i gang med at udnytte det atlantiske marked og komme ind og etablere os på det. Hvad vi helt præcist kaster os over, kan jeg ikke komme nærmere ind på," siger han.

Konkurrenterne er de andre store rederier som Norden, Ultrabulk, Lauritzen og Clipper, fortæller Henrik Jeremiassen.

"Vi går efter at operere på det samme marked på samme vilkår som de andre."

Thai-rederi etablerer sig i København

Norden-konkurrent vil fordoble sin tørlast-flåde

Bank: Tørlast på vej op i kommende år  

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs