ShippingWatch

2013 indledt med stigende containerrater

Containerfragtraterne har fået et løft i den første uge af 2013. Det skyldes blandt andet prisstigninger på den for Maersk Line så vigtige fart fra Asien til Europa, der udgør 40 pct. af rederiets volumener.

Foto: World Maritime News

Den seneste opdatering fra Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, viser en stigning på 1 pct. til indeks 1148,08.

Handelsbanken skriver i sin morgenberetning, at fragtraterne på Asien - Europa, der udgør 20 pct. af SCFI-indekset, steg med 52 dollar pr. tyvefodscontainer. Stigningen følger en negativ tendens de forrige uger.

"Ratestigningen skyldes primært, at flere kunder ønsker at få fragtet deres varer før ratestigningen, som en stor del af rederierne har flaget træder i kraft i midten af januar 2013. Derudover har volumenerne også været begunstiget af lageropbygning efter jul," konstaterer Handelsbanken.

Banken fastholder sine forventninger om yderligere ratestigninger i januar, samt sin købsanbefaling af aktien i A.P. Møller - Mærsk. Kursmålet er fastsat til 50.000 kr. mod en slutkurs torsdag på 44.800.

RITZAU FINANS

Asien-Europa-nedtur fortsætter

Rateindeks for Asien-Europa fortsætter fald

Alm. Brand venter yderligere container-ratefald 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs