Thai-rederi etablerer sig i København

Thoresen Thai Agencies, TTA, etablerer nyt datterselskab i København. Det oplyser rederiet i en børsmeddelelse torsdag. Den nye afdeling i Danmark skal ledes af fhv. Ultrabulk-chefer.

Det Thailands-baserede Thoresen Thai Agencies, TTA, etablerer nyt datterselskab i København og det hidtil første i Europa. Det oplyser rederiet i en børsmeddelelse torsdag.

Rederiet, der er børsnoteret i Bangkok, begrunder sin beslutning om etablering af bulkaktiviteter fra Danmark med, at ca. halvdelen af flåden er positioneret i Atlanterhavet, der giver et højere afkast end Stillehavsregionen, men at det stiller krav om skærpet fokus på service og fragt for et forgrenet net af kunder, herunder store europæiske virksomheder.

Henrik Jeremiassen, tidl. Ultrabulk, bliver chef for Thai-rederiets danske afdeling. Chartering manager bliver Andreas Rossen, der også kommer fra Ultrabulk.

Vækstteam stærkt inspireret af Singapore  

Den danske afdeling bliver et datterselskab af Thoresen Thai Agencies selskab i Singapore, TSS. Rederiet er konkurrent til bl.a. danske Norden og løftede tidligere i år sløret for planer om en større flådeudvidelse.

"Mens TSS' kommercielle aktiviteter for bulk vil fortsætte fra afdelingen i Singapore, vil åbningen i København give selskabet bedre muligheder for at øge sine aktiviteter og tilbyde bedre service til dets europæiske kunder," hedder det i meddelelsen.

Kun få udenlandske rederier har etableret sig i Danmark 

Udenlandske rederiers etablering i Danmark er centrale i regeringens ambitioner om at tiltrække investeringer og virksomheder til Danmark. Senest i regeringens udspil om en maritim vækstplan for Danmark. Men de hidtidige bestræbelser på at få udenlandske rederier til at etablere sig i Danmark har reelt kun medført, at samlet set fem forholdsvis små rederier har etableret sig i Danmark inden for de seneste fire-fem år.

Sådan lød vurderingen i september i Danmarks Rederiforening, der har deltaget i flere besøg i Asien og andre dele af verden for at få rederier eller andre shippinginteresser til at åbne en afdeling i Danmark og primært København.

"Vi må jo sige, at det ikke er noget stort endnu, nogenlunde hvad der svarer til et om året inden for de seneste fem år. Tre svenske og to norske har etableret sig, og det er jo ikke nogen fest i sig selv," sagde vicedirektør Jan Fritz Hansen til ShippingWatch.

Norden-konkurrent vil fordoble sin tørlast-flåde 

Thome overvejer at åbne afdeling i København 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også