ShippingWatch

Somaliske pirater nærmer sig Hormuz

De seneste uger har flere fartøjer meldt om øget aktivitet hos somaliske pirater, senest mod et skib på vej mod Hormuz-strædet. Alle skibe formåede dog at skræmme piraterne væk med advarselsskud.

I løbet af de sidste par uger er aktiviteten blandt somaliske pirater igen steget. Sådan lyder vurderingen fra NATOs Shippingcenter, der fortæller, at et fartøj på vej mod Hormuz-strædet, knudepunkt for den vestlige verdens olieforsyning, den 27. december blev kontaktet af potentielle pirater i små både, skriver TradeWinds.

Det lykkedes dog fartøjet at skræmme bådene væk ved hjælp af advarselsskud affyret af sikkerhedsvagterne om bord. Senere samme dag meldte et andet skib i nærheden af Omans kyst om aktivitet fra mindre både, som dog også blev skræmt væk af advarselsskud.

 

Den 30. december blev et skib i Adenbugten kontaktet af to mindre både, mens et større skib den 1. januar meldte om mistænkelig kontakt fra fire mindre både. NATO advarer derfor ifølge Tradewinds om, at skibe i piratkendt farvand skal være påpasselige og opmærksomme til trods for, at den nordøstlige monsoon gør det mere besværligt for små både at navigere i nogle af områderne.

Pirater kom igen på dagsordenen i EU

NATO advarer mod at slække på piratberedskab

Rederne: Pirater rykker ud i yderområder  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs