Handelsbanken spår rateløft i januar

De store containerrederier kan se frem til stigninger blandt de ellers hårdt pressede fragtrater på ruterne mellem Shanghai og Nordeuropa samt Shanghai og Nordamerika i januar, vurderer Handelsbanken.
AF RITZAU FINANS

De store containerrederier kan se frem til stigninger blandt de ellers hårdt pressede fragtrater på ruterne mellem Shanghai og Nordeuropa samt Shanghai og Nordamerika i januar.

Det vurderer Handelsbanken, efter at raterne er dykket over de seneste uger og har spist godt og grundigt af de annoncerede ratestigninger fra den 15. december.

Det er blandt andet til glæde for A.P. Møller - Mærsks containerrederi, Maersk Line, der er tungt repræsenteret på særligt ruterne mellem Asien og Europa.

"Trods de fortsatte ratefald venter vi, at fragtraterne på begge ruter igen vil få en del medvind i januar, eftersom en række rederier i løbet af december har været ude at meddele, at de vil hæve raterne i midten af januar 2013 med 300 – 350 dollars per tyvefodscontainer (teu) på den vigtige Asien/Europa-rute," skriver Handelsbanken i sit morgenbrev onsdag.

Banken påpeger desuden, at langt størstedelen af de store rederier er enige om et rateløft i januar, hvilket sikrer disciplin nok til at få succes med løftene, ligesom virksomhedernes naturlige lageropbygning efter julen vil sikre højere fragtvolumener i særligt januar.

Selv om fragtraterne har været presset hårdt gennem hele 2012, har de gennemsnitlige priser for fragt af containere på de store ruter dog ligget pænt over niveauet i katastrofeåret 2011, hvor bunden faldt ud af raterne.

Handelsbanken fastholder anbefalingen "køb" af A.P. Møller - Mærsk samt et kursmål på 50.000 kr. Onsdag morgen stiger Mærsk B-aktien med 1,9 pct. til 43.400 kr.

RITZAU FINANS

Mærsk-analytikere: Spår ikke rateløft store chancer 

Asien-Europa rater dykker igen - nu under 1000 dollar 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også