ShippingWatch

Peter Straarup rykker op i Almenfondens bestyrelse

Peter Straarup, tidligere ordførende direktør i Danske Bank, er rykket op i graderne i Almenfonden bag A.P. Møller - Mærsk.

Foto: Ricky John Molloy

Den tidligere ordførende direktør i Danske Bank, der gik på pension i starten af 2012, er blevet forfremmet til næstformand i fonden, der også bærer det længere navn, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Det bekræfter fonden over for Ritzau Finans.

Peter Straarup blev valgt ind i fonden i sommers med tiltræden 1. juli, og allerede et halvt år efter er hans altså rykket op bag formand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i bestyrelsens rangorden.

Foto: Morten Flarup
Foto: Morten Flarup
 

"Peter Straarup vil i bestyrelsen, som den nationalt og internationalt respekterede finansmand han er, styrke vor finansielle indsigt. Derudover værdsætter vi Peter Straarups integritet og glæder os til at nyde godt af hans unikke indsigt og netværk," sagde fondens formand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, i juni i en kommentar.

Peter Straarup afløser Knud Sørensen som næstformand, men sidstnævnte beholder et sæde i bestyrelsen. Det var i øvrigt også Knud Sørensen, Peter Straarup afløste som ordførende direktør i den daværende Den Danske Bank i 1998.

Også Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, Tom Kähler, Ove Hornby og Lars-Erik Brenøe sidder i Almenfondens bestyrelse.

Almenfonden blev dannet af formand Ane Ugglas farfar, Arnold Peter Møller, i 1946 for at sikre, at familievirksomheden ikke blev overtaget af andre. Fonden ejer omkring 41,2 procent af kapitalen i A.P. Møller - Mærsk og sidder på 50,6 pct. af stemmerne i rederikoncernen.

RITZAU FINANS

Peter Straarup indtræder i A.P. Møller Fondens bestyrelse 

Ane Uggla er arvingen, der efterlades en uudfyldelig rolle 

 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs