ShippingWatch

Kinesisk kæmpeværft vil selv eje skibe

China State Shipbuilding Corp. har planer om på egen hånd at opbygge en flåde som støtteben til værftets nye shippingafdeling. Det vil gøre verdens næststørste værft til en slags rederi, skriver Lloyd's List.

Foto: Colourbox

Verdens næststørste skibsværft China State Shipbuilding Corp. oprettede i juni en afdeling i Hong Kong, som står for leasing og salg af skibe, og nu tænker CSSC i at opbygge sin egen energivenlige flåde. Det skriver Lloyd's List, der har interviewet adm. direktør Ke Wangjun fra CSSC.

"Mange folk ville nok tænke, at vores shippingafdeling kun ville tage de skibe, som rederne har booket, men ikke havde råd til at betale for. Men faktisk kan det være, vi begynder at afgive vores egne ordrer også," siger Ke Wangjun og fortsætter:

"Skibspriserne er på virkelig svage niveauer. Når vi sammenligner dem med fragtrater og finder markedsforholdene favorable, så vil vi måske begynde at bestille nybygninger selv og bygge vores egen flåde."

CSSC har ikke tænkt sig at begynde etableringen af en kæmpe flåde, men har allerede taget imod sit første bulkskib. Ved at have sin egen flåde også, vil det kinesiske konglomerat kunne optimere sine operationer på tværs af forsyningskæden fra værft til reder, skriver Lloyd's List.

CSSC består af i alt 70 selskaber inden for skibsbyggeri, skibsreparation, skibskomponenter og designafdelinger.

Kinas fire største værfter i krise

Kinesisk stats-konglomerat på charmetur efter kunder 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs