ShippingWatch

Svitzer skal tømme sunket skib

Svitzer har fået kontrakt på at tømme bilfærgen Baltic Ace for olie. Skibet sank i Nordsøen i sidste uge. Fem er omkommet og yderligere seks savnes og formodes ligeledes omkommet efter kollision med et containerskib.

Bjærgnings- og slæbebådsselskabet Svitzer har vundet kontrakten på at tømme olien fra bilfærgen Baltic Ace, der sank i Nordsøen i sidste uge. Fem søfolk er omkommet og yderligere seks frygtes omkommet efter en kollision mellem Baltic Ace og containerskibet Corvus J.

Svitzer-konkurrenten Boskalis får rekord-halvårsregnskab 

Dykkere fra Svitzer vil i denne uge undersøge skibet nærmere sammen med den hollandske flåde, der leder efter de seks savnede besætningsmedlemmer. I alt 13 besætningsmedlemmer blev reddet af flåden efter kollisionen den 5. december, skriver Tradewinds.

Svitzer skal fjerne 466 ton olie og 55 ton dieselolie fra skibet og operationen vil afhængig af vejrforholdene tage mellem 2-4 uger. Skibet sank på 36 meter vand med seks meter fra Baltic Ace og havoverfladen. Der var 1.417 biler ombord på skibet, da det sank.

Baltic Ace ejes af Ray Car Carriers Ltd. og var lejet ud til United European Car Carriers, da kollissionen fandt sted.

Store skibsforlis får forsikringspræmierne til at stige i 2013 

Svitzer bestiller to slæbebåde fra Damen

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs